Browsed by
Miesiąc: Luty 2019

Pieczeń z ciecierzycy i soczewicy

Pieczeń z ciecierzycy i soczewicy

Składniki: 1 część soczewicy (2 puszki) 1 część ciecierzycy (2 puszki) 4 marchewki szklanka płatków jaglanych 2 duże cebule 3 ząbki czosnku przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka, curry 5 jajek Marchewka starta na tarce, podsmażona w dużej ilości oleju. Wszystkie składniki blendujemy. Koniec. Piekę w keksówkach przez 1h 15 min w 180 stopniach.

„Pasztet” z fasoli

„Pasztet” z fasoli

Zgodnie z prawem „pasztetem” powinno nazywać się wędliny pieczone zawierające mięso w ilości przeważającej. Zatem mój wytwór nie ma prawa się nazywać pasztetem. Hmmm… Jak to nazwać? Ciasto fasolowe… Co na to ciasto potrzebne? 1 kg fasoli 2 pietruszki 2 cebule 1 seler 4 jajka trochę oleju przyprawy: sól, pieprz, czosnek niedźwiedzi Fasolę należy ugotować, przemielić. Według oryginalnego przepisu pozostałe warzywa należało pokroić w kostkę i zapiec przez 30 minut. I to był błąd. Spowodowało to, że warzywa po zmieleniu…

Read More Read More