Chorizo & biała

Chorizo & biała

Kiełbasa ala chorizo:

  • 2.5kg łopatki (oczko 8mm)
  • 1kg boczku (0czko 2,7mm)

Przyprawy:

  • sól peklująca 18g/1kg
  • papryka kalocsai 38g/1kg
  • papryka ostra  11g/1kg
  • papryka słodka wędzona 11g/1kg
  • pieprz 6g/1kg
  • czosnek 10g/1kg

Biała:

  • łopatka 2,5kg (oczko 10mm)
  • karkówka 2,6kg (szarpak)
  • boczek 0,7kg (oczko 2,7mm)

Przyprawy:

  • sól peklująca 17g/1kg
  • pieprz 7g/1kg
  • gorczyca 7g/1kg
  • majeranek 4,2g/1kg
  • czosnek 14g/1kg

Kiełbasa nie była najwyższych lotów, gdyż surowiec nie był tak wysokiej jakości jak zwykle. Łopatka była nieco żylasta. Nie mniej jednak produkt finalny jest znacznie ciekawszy niż ten sklepowy. Zaskoczenie. Wersja ala chorizo nie jest tak ostre jak powinno być…

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *